Ekne SFO jubler for gevinst

EKNE SFO ble nettopp trukket ut som vinner i Returkartonglotteriet, og kan feire en premie på 10 000 kroner. Lykkeloddet er laget av tomme drikkekartonger brettet av ansatte og elever. 

Siden 1997 har alle som skyller, bretter og stapper drikkekartonger og samtidig skriver på kartongkubbene deltatt i Returkartonglotteriet, som administreres av Grønt Punkt Norge. Hvert år trekkes det ut hele 131 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner. Denne gangen var det Ekne SFO som vant 10 000 kroner.

Innherred Renovasjon utfører den lokale trekningen for sine kommuner. 4 ganger i året trekker vi ut 3 kartongkubber fra alt innsamlet papiravfall, og sender disse videre til den nasjonale trekningen. Hvis en kubbe fra våre kommuner vinner, får vi æren av å besøke vinneren og dele ut diplomet. Denne gangen gikk turen til Ekne SFO, der 26 intetanende elever satt rundt matbordet da vi kom. Imidlertid var de godt informert om miljønytten av brettingen, og at drikkekartong kunne bli til nye papirprodukter. Det ble stor jubel da de skjønte at denne gangen hadde det gitt full uttelling også for dem selv.

Det er de ansatte og elevene selv som sørger for å brette kartongkubber før de kaster dem i papiravfallet på skolen. Leder Merete Hallan forteller at de flere ganger har fantasert om å vinne og hva de i så fall skulle bruke premien på. – Det må være noe som kommer alle barna til gode, kanskje helst en aktivitet som vi kan ta dem med på, sier Hallan. – Vi skal i alle fall sørge for at det ikke forsvinner inn i den daglige driften og går til bord og stoler, forsikrer hun.

Vi gratulerer de flinke miljøforkjemperne på Ekne med premien, vel fortjent!

Dette er Returkartonglotteriet:

  • KartongbrettingAlle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og liknende.
  • Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner og 4 premier på 100 000 kroner.
  • Seks tomme og skylte drikkekartonger brettes ned i en åpen drikkekartong. Dette utgjør en ”kubbe”. Korker og lokk kan godt henge utenfor. For skolemelkskartonger gjelder fire tomme kartonger i den femte.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på ”kubben” og kaster denne rett i dunken eller containeren for papp og papir (ikke legg den i pose). Da har man ett lodd.

Les mer om lotteriet her

Visste du at…

  • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker
  • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier
  • Kartongkubbe med navn
    Skyll, brett og stapp – 6 kartonger i den sjuende, skriv på navn og telefonnummer og kast den i blådunken. Da kan du bli med i trekningen om opp til 100 000 kroner!