Klikk her for å lese mer om aksjonen

Har du lyst å bidra til å fjerne søppel fra strender, elver og innsjøer? Bli med å holde Midt-Norge rent!

Renovasjonsselskapene i Midt-Norge har fått penger fra Miljødirektoratet til mottak av marint avfall, men vi trenger frivillige ryddere. Om du rydder, kan vi hente avfallet. Du kan også levere avfallet selv på våre gjenvinningsstasjoner.

Vi har gratis sekker til utdeling på alle gjenvinningsstasjoner.

Hvordan rydde?

  1. Registrer din aksjon i Rydde (tidligere Ryddeportalen/Hold Norge rent). I Rydde kan du også finne allerede planlagte aksjoner du kan delta på.
  2. Hent gjerne gratis sekker på en av våre gjenvinningsstasjoner.
  3. Kontakt oss hvis du ønsker avtale om henting av avfallet. Dette gjøres på telefon 74 02 88 40, helst i god tid før du skal rydde. Vi henter med forbehold om at vi har kapasitet.
  4. Rydd stranda!
  5. Sett sekkene på avtalt sted og gi oss beskjed om at du er ferdig og hvor mye avfall det ble, eller lever avfallet selv på en gjenvinningsstasjon.
  6. Registrer mengdene etter aksjonen i Rydde.

OBS: Avfallet må plasseres et sted vi kan komme til med varebil eller renovasjonsbil. Trenger du hjelp til å frakte avfallet fra mer utilgjengelige steder, ta kontakt med oss i god tid så finner vi kanskje en løsning sammen!

Ved større ryddeaksjoner setter vi gjerne ut containere til dere kostnadsfritt. Ta kontakt hvis dere ønsker det.

Ellers kan du selv fritt levere avfallet som restavfall på en av våre gjenvinningsstasjoner. Husk å registrere mengdene i Rydde etterpå.

Rydd og vinn!

Alle som leverer avfall til oss og registrerer aksjonen i Rydde blir med i trekningen om å bli “Årets strandrydder i Midt-Norge”. Vi trekker ut et ryddelag blant aksjonene i regionen, som vinner 10 000 kroner!