rydding29. mai var det den nasjonale Strandryddedagen i regi av Hold Norge Rent. Strandryddedagen er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender fritt for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge. 2. trinn ved Lånke skole gjorde nettopp dette, og 70 barn og like mange voksne sto på for å rydde Hellstranda i Stjørdal. I løpet av 2 timer fjernet de 300 kg søppel fra stranda!

Vi har fått en flott rapport fra rydderne. De fant ut at mye av søppelet stammer fra bilene som kjører på E6 like ved. Mange legger også igjen søppel på stranda etter at de har vært der på tur. – Dette er veldig rart, sier deltakerne. Barna reflekterte veldig mye over mengden søppel. De syntes det var ekkelt, og var enige om at det å kaste fra seg søppel i naturen er skikkelig teit.skosåle

Det er ikke så kult å plukke søppel. Men jeg vet i hvert fall at jeg ikke skal kaste ting ute i naturen mer sånn at andre må rydde etter meg, var en av kommentarene underveis.

Barna var ivrige i søppeljakten. I forkant fikk de instruks om å plukke med seg bare ting som ikke hørte hjemme i naturen. De fant veldig mye rart, bl.a. bildekk, strandskjøteledninger, deler av en rullestol, emballasje, flasker, sko, bleier og engangsgriller blant annet. Det rareste de fant var en ski! Og hundebæsj i pose, hvorfor hadde man puttet den i pose når den etterpå ble kastet i naturen? De kunne heller ha kastet bæsjen i busken og spart posen til noe annet.

Innherred Renovasjon takker for miljøengasjementet fra Lånke skole og oppfordrer alle andre til å bli med på dugnaden. Les mer på holdnorgerent.no.

hele klassen
2. trinn ved Lånke skole hadde en lærerik og spennende dag, i flott vær, på Hellstranda. Sammen med foreldre og venner plukket de 300 kilo søppel!