Mange dunker for glass- og metallemballasje

Vi er nå ferdige med å dele ut plastdunker for glass- og metallemballasje i Malvik, Selbu, Tydal, Stjørdal, Meråker, Frosta og Levanger. Tømmingene har også kommet i gang i de 6 sørligste kommunene, mens Levanger, Verdal og Inderøy må vente til etter jul før de første tømmingene skjer.

Fra utdeling til første tømming kan det altså ta opp til 4 måneder, men etter det blir tømmefrekvensen hver 10. uke. Blir det fullt i dunken før første tømming, bruk returpunktene som fortsatt står ved butikker og andre offentlige steder. De fjernes ikke før alle har et tilbud hjemme hos seg selv.

Tømming skjer med egen bil

Tømming av avfallbeholdere på renovasjonsbil

Vi tømmer dette avfallet med en annen bil enn de andre typene, så selv om du har tømming av alle dunker samme dag kommer vi ikke samtidig. Om to av tre dunker er tømt, betyr det ikke at vi har glemt deg! La den tredje stå framme til den også er tømt.

Hvor finner jeg mine tømmedatoer?

Bor du i Malvik, Selbu, Tydal, Stjørdal, Meråker eller Frosta og har fått egen dunk, kan du nå finne tømmedatoene i tømmeplanen på nett eller i app. OBS! Vi har ikke lagt ut tømmeplan for 2020 enda, men den kommer senest i midten av desember.

PS – før jul 2019 vil det komme en ny versjon av appen – den gamle er dessverre ikke særlig velfungerende nå.