Det er skummelt lett å feire halloween for lite penger og med hensyn til miljøet. Her får du noen tips til en rimeligere og grønnere halloween.

Bruk kostymene om igjen

Ta vare kostymene og bruk de igjen eller bytt kostymer med venner og bekjente. Da sparer vi miljøet og lommeboka. Er du kreativ kan du også lage skumle kostymer ut av det du har hjemme. Sjekk steder som finn.no, marketplace på Facebook og Tise for å finne brukte kostymer.

Gresskaret

Spis innmaten i gresskaret, det er næringsrikt og kan brukes i mange forskjellige retter. Innmaten kan bli til en smakfull suppe eller brukes i pannekaker, frøene kan du riste og bruke til topping av suppen. Sjekk matprat.no for inspirasjon til oppskrifter med gresskar. Husk også å kaste gresskaret i matavfall når det har gjort sitt, da blir gresskaret til biogass.

Om du syns gresskarene er store og mye prakk, kan du bruke appelsiner. De kan bli søte små “gresskar”. Skjær av toppen, bruk ei skje og hul ut innmaten. Spis innholdet. Skjær ut. Eller tegn direkte på skallet om tida er knapp.

Lys

Du drar kanskje frem LED-lysene i stede for stearinlys, det er jo tross alt tryggere å la stå ute uten tilsyn. Husk å sortere de brukte batteriene riktig, de skal leveres til gjenvinningsstasjonen eller på butikken. Det samme gjelder om LED-lyset fra i fjor ikke fungerer.

Du kan også lage lykter av syltetøyglass, her er det bare å være kreativ med det man har.

Ta med søppelet hjem

Ta en prat med barna om å ta med seg søppelet hjem. Mye av godteriet de får er pakket inn, og spises det på veien må de ta med seg avfallet hjem og sortere det der. Vi ønsker ikke godteripapir strødd ute i nabolag og natur.

Med dette i bakhodet ønsker vi alle en fin og skummel halloween-feiring!