I år var det Innherred Renovasjon som fikk med seg pris hjem og kan kalle oss årets leverandør av glass og metallemballasje!

Sirkel deler ut pris til de som jobber litt ekstra med kvaliteten på glass og metallemballasjen, og slik bidrar til enda bedre materialgjenvinning. Det var hard konkurranse, siden Norge er i verdenstoppen på kildesortering av glassemballasje så er vi ikke alene om å være gode på dette. Så det er ekstra stort å vinne når man har så mange gode "konkurrenter". Glass og metallemballasjen du og alle andre kildesorterer leverer vi til Sirkel i Fredrikstad. Glassemballasjen som samles inn sorteres så etter farge og størrelse, og 100% av det utsorterte glasset blir til nye produkter. Glass kan faktisk gjenvinnes i det uendelige!

Prisen som årets leverandør av glass og metallemballasje

Vi har ikke klart dette alene. Det er takket være et godt samarbeid mellom deg og alle de andre abonnentene, renovatørene, servicemedarbeidere på gjenvinningsstasjonene og sorteringsanlegget vårt og jobben for å tilrettelegge for god kildesortering. Vi har tilrettelagt for kildesortering av glass og metallemballasje ved å sette ut egne dunker for nettopp glass og metallemballasje. Det har gjort det enklere for hvermann i gata å kildesortere bedre, noe som vi ser på økte mengder kildesortert glass og metallemballasje, men også på kvaliteten det som kommer inn.

Så tusen takk for god innsats fra dere abonnenter, og alle de som jobber i Innherred Renovasjon som står på hver dag og leverer skyhøy kvalitet på arbeidet som gjøres - i alt fra innsamling til sortering og etterbehandling! Godt jobba!

Innherred Renovasjon på prisutdeling

Juryens begrunnelse
Innherred Renovasjon imponerer med en god utvikling på kvaliteten på glass- og metallemballasjen, og avsluttet 2023 med en avkortningsprosent på 2,04% i 4. kvartal. 2023. Dette er en betydelig forbedring fra en avkortningsprosent på 9 % i 2022. Selskapet har hatt henteordning siden 2019, og har hatt en økning i innsamlet mengde på 34 % med ny ordning. De peker på langsiktig arbeid, med fokus på kvalitet i alle ledd/hele verdikjeden og kommunikasjon som nøkkelfaktorer for det gode resultatet. Les mer om de nominerte og kåringen på sirkel.no