Poser til matavfall

Til matavfall skal du bruke egne grønne bioposer som du kan hente gratis på en del dagligvarebutikker og på våre gjenvinningsstasjoner.

Posen er sertifisert biologisk nedbrytbar iht den europeiske standarden EN13432 OK Compost. Dette betyr at den brytes ned i et industrielt kompostanlegg og ikke etterlater noe mikroplast.

Sekker til plastemballasje

Har du abonnement med vanlige plastdunker, skal du sortere plastemballasje i en egen sekk. Denne får du gratis i flere dagligvarebutikker og på våre gjenvinningsstasjoner.

OBS: Denne sekken skal ikke brukes til annet avfall eller til andre formål. Har du behov for andre sekker må du kjøpe dette i butikken.

Utdeling av poser og sekker i butikk

I samarbeid med dagligvarebutikkene i våre kommuner har vi utplassert et stativ der innbyggerne kan hente matavfallsposer og plastsekker til plastemballasje gratis. Det er viktig at en kun henter ut de poser og sekker en har behov for til eget avfall. De skal kun brukes i private husstander, og kun til matavfall og plastemballasje. Bedrifter kan ikke hente poser og sekker i butikkene, men må kjøpe dette gjennom sin leverandør av avfallstjenester.

Poser og sekker til annet avfall

Har du behov for poser eller sekker til restavfall kan du kjøpe dette i dagligvarebutikker eller andre utsalgssteder. Innherred Renovasjon deler ikke ut dette gratis.

Til restavfall hjemme kan du bruke handleposer eller avfallsposer du får kjøpt på rull i butikker.

Vi ønsker at du bruker gjennomsiktige avfallssekker  når du skal levere restavfall på våre gjenvinningsstasjoner. Fra 1. mai 2023 tillater vi ikke lenger sorte eller fargede restavfallssekker. NB - sekkene til plastemballasje skal ikke benyttes til restavfall.

Avfallsbøtter til innendørs bruk

Innherred Renovasjon tilbyr ikke beholdere eller avfallsbøtter for sortering innendørs. Men det finnes mange gode løsninger å få kjøpt, f.eks. på IKEA, Clas Ohlson, Jernia, Europris og mange flere. Trenger du inspirasjon, ta en titt her!

Har du en tilbakemelding
eller vil du rapportere et problem?