Søppel som ligger i naturen er et stort problem, spesielt når det havner i havet eller i elver og vassdrag. Avfall på avveie i verdenshav og langs kystlinjer fører til død og lidelse for utallige arter. Plast er den største synderen.

I kampen mot forsøpling må vi alle bidra. Hvert år gjør mange frivillige en viktig innsats med å plukke opp avfall langs strender og vassdrag. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Tar du med deg en sekk eller pose på tur, og plukker opp det du ser, betyr det noe! Gratis ryddeposer og -sekker kan du få hos oss.

Ellers kan du selv fritt levere avfallet som restavfall på en av våre gjenvinningsstasjoner.

Hold Norge rent mobiliserer hvert år frivillige til ulike nasjonale ryddedugnader. Her finner du en guide med enkle tips om du vil være med på en ryddeaksjon. 

Planlegger du en litt større ryddeaksjon? Slik gjør du:

  1. Registrer din aksjon i Rydde (tidligere Ryddeportalen/Hold Norge rent). I Rydde kan du også finne allerede planlagte aksjoner du kan delta på.
  2. Hent gjerne gratis poser og sekker på en av våre gjenvinningsstasjoner. På Levanger og Stjørdal gjenvinningsstasjon har vi også noe hansker til utdeling.
  3. Kontakt oss i god tid før aksjonen hvis du trenger hjelp til henting av avfallet. Vi kan hente på avtalte steder med forbehold om at vi har kapasitet.
  4. Rydd stranda!
  5. Har du avtale om henting, gi oss beskjed om at du er ferdig, hvor sekkene står og hvor mye avfall det ble. Har du ikke gjort noen avtale leverer du avfallet selv på en gjenvinningsstasjon.
  6. Registrer mengdene etter aksjonen i Rydde.

Fant du det du lette etter?
Har du noen tilbakemeldinger?