Komprimerende avfallsbøtte for innebrukInnherred Renovasjon har et samarbeid med gründerbedriften Komprimo AS i Stjørdal. De har utviklet en søppelbøtte for innendørs bruk som komprimerer avfallet med opptil 70 % og dermed tar 3 ganger mer avfall enn andre søppelbøtter.

Denne avfallsbøtta testes nå hos 500 husstander på en rute i Stjørdal. Erfaringene fra testperioden skal fortelle oss om dette er noe en bør satse på til alle abonnenter, og gi produsenten noen innspill til bruken av selve bøtta.

Husstandene som prøver ut bøtta skal i perioden komprimere plastemballasjen sin, og kun levere den hver 8. uke.

LES MER OM PRØVEPROSJEKTET HER

Avfallsbøtta er også tilgjengelig på det private markedet, og alle andre som ønsker å bruke den står selvsagt fritt til å kjøpe den inn selv! Den kan kjøpes i leverandørens nettbutikk eller i enkelte butikker, blant annet OBS.