Mange har sikkert lagt merke til at det er tomt for sekker til plastemballasje i butikkene som deler ut dette for oss. Ny forsyning kommer i løpet av de neste ukene, men de tomme lagrene skyldes et stort overforbruk.

Siden 2012 har våre poser for matavfall og sekker for plastemballasje vært distribuert via mange dagligvarebutikker. Helt siden denne ordningen startet har forbruket vært høyt, men det har nå nådd toppen og lagrene er tomme før selskapet har fått ny forsyning. 

Stativ for matavfallsposer og plastemballasjesekker som er tomt for sekker
Tomt i stativene der matavfallsposer og sekker til plastemballasje deles ut

Sekkene brukes blant annet som restavfallssekker på idrettsarrangement, til oppsamling av hageavfall, lagring av klær og utstyr og til og med som engangsregntøy. Matavfallsposene er også ofte å se som erstatning for handleposer, til våte klær og bleier i barnehager, eller som emballasje i mangel av andre poser.

Mange er nok ikke klar over at disse posene og sekkene slett ikke er gratis. Selv om man ikke betaler ved uthenting, er alle husholdninger med og betaler for dem gjennom renovasjonsgebyret. Med dagens forbruk utgjør innkjøpskostnaden 100-150 kroner per husstand årlig, og dette bakes inn i gebyret.  

I snitt går det ut ca 30 plastsekker og 220 matavfallsposer pr husstand pr år. De færreste har så mye avfall, vi beregner at det i snitt skal holde med rundt halvparten om man bare bruker dem til plastemballasje og matavfall.

Ny forsyning av sekker er ventet i løpet av de neste ukene, men en må altså belage seg på tomme stativ en stund til. Vi ønsker ikke at det benyttes andre typer sekker til plastemballasje i mellomtiden. Så er du tom må du dessverre vente med å sette frem plastemballasje til henting.